Een product vanArk Mission
Menu

Ervaringen

In 2019 hebben veel mensen in het land meegedaan met Light in the night. Hieronder enkele enthousiaste ervaringen van deelnemers.

Baptistengemeente Arnhem-Zuid
Light in the night (2).pngHeel erg bedankt voor de goede materialen die we van jullie hebben ontvangen voor het organiseren van het Light in the Night-feest. Het was een groot succes bij ons in de kerk.

De opkomst was erg goed. We hadden op zo'n 15 tot 20 kinderen gerekend maar er kwamen er 34! Heel veel meer dus.

Bij binnenkomst kregen de kinderen van ons een lichtgevend ringetje of armbandje. De zaal was bijna donker. Toen het tijd was om te beginnnen hebben we even gepraat in het donker over wat je in het donker kan zien, of je elkaar goed kan zien, en of je kan zien wie er blij of bang is.

Toen de verzen uit Genesis 1:1-3 en Johannes 1:1-3 gelezen en daarbij steeds meer licht gemaakt. Na het bijbelverhaal over Jezus en Petrus hebben we de bootjes op de lakens laten 'varen'. Dit was een groot succes.

Daarna een mooie lampion gemaakt en afgesloten met een korte wandeling in het donker door de straat. Daarbij liepen al ouders mee en hebben we een paar liedjes gezongen! Het was een groot en mooi feest.

1.jpgMagnificatkerk Tiel
Woensdagmiddag 30 oktober hebben 45 kinderen (24 kinderen van 'buiten' de kerk) gezellig geknutseld en gespeeld in de Magnificatkerk in Tiel.

De kinderen hoorden het verhaal met het thema 'Je hoeft niet bang te zijn'.

Ze hebben pompoenbloemstukjes gemaakt om weg te geven met een kaartje eraan, met dank aan De Terp in Erichem voor het schenken van de pompoenen.

De kinderen hadden de grootste lol met een parachute waarmee teamwork moest worden geleverd. Verder werd een 'glow in the dark'-tekening gemaakt en hebben ze marsmallows gesmolten!

Na afloop hebben ze een 'glow in the dark'-stick gekregen met een snoepje en een kaartje met de tekst 'De Heer helpt mij altijd, hij is als een licht in het donker.' (Psalm 27:1)

72688688_934665373573792_1340215927349706752_n.jpg's Gravendeel
Het was echt een groot succes! Er kwamen 68 kinderen en daarna nog 20 tieners! We begonnen met een verhaal over mannetje Heb, Zie, Geef (te vinden op internet). Daarna verschillende spellen en knutsels: verkleedspel, glow in the dark ringwerpen, glow in the dark kegelen, tekenen met blinddoek, regenboogkras tekening maken, cupcake versieren (gesponsord), glow in de dark verftekening maken, kei versieren om weg te geven, snoepjes memorie, voetbaltafel en marshmallows roosteren. Tussendoor lekker snoepen en drinken.

Aan het einde kregen alle kinderen een tasje mee met een kaarsje, een snoepje en een sleutelhanger (allemaal gesponsord), en een boekje met uitleg over Halloween en over jezelf mogen zijn. Hieraan een kaartje (ook gesponsord). Flyers en posters, boodschappen, snoepjes waren ook gesponsord! Echt zo tof! Kinderen waren super enthousiast! Wij zeggen volgend jaar weer! In een grotere ruimte!

Bij de tieners hebben we gewoon een gezellige avond gemaakt! Chippies en frisdrank, muziek, spelletjes (spel van Open Doors, variant op weerwolven), ook hier een vuurtje met marsmallows. Ook hier alle boodschappen gesponsord!

Er ontstond zelfs al het idee om met de kerst weer een avond voor tieners te organiseren! Hoe tof!